Лили Иванова започва своето Национално турне 2024 тази вечер! Мястото е

...
Лили Иванова започва своето Национално турне 2024 тази вечер! Мястото е
Коментари Харесай

Лили Иванова започва Национално турне 2024 тази вечер в Благоевград! Следват още 18 български града

Лили Иванова стартира своето Национално турне 2024 довечера!

 

Мястото е Благоевград, а билетите са от дълго време разпродадени. Интересът на публиката е голям, а нетърпението - ескалира!

 

Концертът довечера, 16 май, стартира в 20 часа в зала „ Скаптопара “. Предварителните подготовки са завършили повече от сполучливо, а примата чака с неспокойствие срещата с почитателите си. По традиция, вълнението й часове преди концерта е голямо.

 

Публиката в Благоевград ще види и чуе Лили Иванова онлайн за трети път в границите на година и половина, след концертите през октомври 2022 година и май 2023 година

 

На въпрос към асистента ѝ за локалната аудитория, Недеков отговори, че публиката на всички места в България е прелестна, защото има отношение към българската музика. Целият екип ѝ е признателен за отношението и оценката, че Лили Иванова е един от изпълнителите, който пее напълно на български език, почита българските създатели и всички композитори и текстописци, с които работи, са българи, сподели още Николай Недеков.

 

На сцената с Лили ще бъдат музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов – Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов – Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – тон и осветяване и Николай Недеков – организация и PR.

 

Следващата среща с публиката, част от Турне 2024, ще бъде в София, и то не къде да е, а в храма на Мелпомена - Народния спектакъл " Иван Вазов " на 20 май.

 

Бутиковите концерти на родната попприма се трансформират в традиция. 

Миналата година 800 души приветстваха Лили Иванова и музикантите й от Ли Оркестра в Театъра. В публиката бяха представители на целия политически, артистичен и бизнес хайлайф. Специални посетители бяха президентите Росен Плевнелиев и Георги Първанов, почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, водачи на всички политически сили, посланици, дипломати, десетки сътрудници на най-знаковото лице на актуалната ни попмузика.

 

След това за по-малко от 7 месеца Лили обиколи още веднъж страната и изнесе 10 концерта. А тазгодишната й цел е още по-внушителна! Най-голямото име на бг попмузика и екипът ѝ ще изнесат концерти в най-големите зали на 19 града в страната.

 

Кулминацията на музикалното събитие за Турне 2024 е най-мащабният концерт през декември, който Лили Иванова ще изнесе за последните 30 години! 

 

Спектакълът с присъединяване на оркестъра на Софийската опера и балет ще се състои на 14 декември в Арена " София ", когато 67 първокласни музиканти, под диригентството на Константин ДОБРОЙКОВ, ще застанат на една сцена с най-голямата бг попизпълнителка и нейния бенд. Музикален продуцент и аранжор на цялата продукция е изключителният Ангел ДЮЛГЕРОВ.

 

Така, Лили Иванова ще се трансформира в първия бг попизпълнител, който в последните 12 години за трети път ще изкачи сцената на Арена " Армеец "! 

 

Едно голямо достижение, плод на неуморна работа и любов към публиката. Публиката, която към този момент няколко десетилетия я държи на върха:

 

" Тя е планета, придвижва публиката в свят от светлина ", възкликнаха нейните почитатели от Хасково след концерта й там предходната година.

 

Добричлии пък я посрещнаха и изпратиха на крайници, дружно с 10 минути с нестихващи аплаузи на осъществяването й на " Камино " и крясъци: " Ти си планета, космос, галактика! "

 

" Лили, ти си Еверест! ", пък бяха безапелационни в Стара Загора.

 

А Созопол я назова " Чародейка " и " Явление, което няма да се повтори! "

 

И още, и още...

 

Ето го и графикът на Национално турне 2024 на Лили Иванова:

 

16 МАЙ - БЛАГОЕВГРАД, ЗАЛА " СКАПТОПАРА ", 20:00 ч.
20 МАЙ - НТ " ИВАН ВАЗОВ ", 20:00 ч.
03 ЮНИ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ДКС, 20;00 ч.
05 ЮНИ - РУСЕ, " АРЕНА РУСЕ ", 20:00 ч.
06 ЮНИ - СИЛИСТРА, държавна такса " САВА ДОБРОПЛОДНИ ", 20:00 ч.
12 ЮНИ - ХАСКОВО, ЗАЛА " ДРУЖБА, 20:00 ч.
02 ЮЛИ - ШУМЕН, ЛЕТЕН ТЕАТЪР, 21:00 ч.
04 ЮЛИ - ВАРНА, ЛЕТЕН ТЕАТЪР, 21:00 ч.
06 ЮЛИ - БУРГАС, ЛЕТЕН ТЕАТЪР, 21:00 ч.
12 СЕПТЕМВРИ - ПЛОВДИВ, АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20:00 ч.
14 СЕПТЕМВРИ - СТАРА ЗАГОРА, ЛЕТЕН ТЕАТЪР, 20:00 ч.
16 СЕПТЕМВРИ - ПЛЕВЕН, ЛЕТЕН ТЕАТЪР, 20:00 ч.
12 ОКТОМВРИ - СМОЛЯН, РДТ " НИКОЛАЙ ХАЙТОВ ", 20:00 ч.
13 ОКТОМВРИ - КЪРДЖАЛИ, ТМЦ КЪРДЖАЛИ, 20:00 ч.
15 ОКТОМВРИ – ПАЗАРДЖИК, СПОРТНА ЗАЛА „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ “, 20:00 ч.
18 ОКТОМВРИ - ВРАЦА, ДКТ - ВРАЦА, 20:00 ч.
14 НОЕМВРИ - ПАНАГЮРИЩЕ, ТЕАТЪР ДОМ-ПАМЕТНИК, 20:00 ч.
18 НОЕМВРИ - КЮСТЕНДИЛ, ОБЩИНСКИ ТЕАТЪР - КЮСТЕНДИЛ, 20:00 ч.
20 НОЕМВРИ - САНДАНСКИ, ДОМ НА КУЛТУРАТА, 20:00 ч.

 

14 ДЕКЕМВРИ - АРЕНА СОФИЯ / 20:00 ч.

със специфичното присъединяване на
ОРКЕСТЪРА НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

диригент: Константин ДОБРОЙКОВ
музикален продуцент и аранжор: Ангел ДЮЛГЕРОВ

БИЛЕТИ в мрежата на www.kupibileti.bg

 

С поддръжката на ЯВОР и СТОВИ

Медийни сътрудници: Българска телеграфна агенция, БГ РАДИО, ДАРИК РАДИО, ЕПИЦЕНТЪР, 24 ЧАСА

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР